Συντριβή αεροπλάνου στο Πακιστάν

Νεκροί είναι και οι 47 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Pakistan International Airlines που εκτελούσε την πτήση PK-661 από το Τσιτράλ προς την Ισλαμαμπάντ και συνετρίβη σε ορεινή περιοχή μεταξύ Αμποταμπάντ και Χαβέλιαν, περίπου 75 χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα του Πακιστάν, σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρίας. Βρέθηκε το μαύρο κουτί  και οι ερευνητές ευελπιστούν να πάρουν απαντήσεις για τα αίτια της συντριβής.

Από τις πρώτες στιγμές που έγινε γνωστό ότι το αεροσκάφος συνετρίβη, οι τοπικές Αρχές έκαναν λόγο για ελάχιστες ελπίδες για επιζώντες και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

Σύμφωνα με το CNN, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου της εταιρίας, λίγο πριν τη συντριβή ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι είχε χάσει τον έναν από τους δύο κινητήρες και αμέσως μετά χάθηκε κάθε επαφή.

«Ελπίζαμε ότι το αεροπλάνο θα μπορέσει να συνεχίσει και τελικά να προσγειωθεί και με έναν κινητήρα. Πρόκειται για τραγωδία. Δεν αποποιούμαστε της ευθύνης που μας αναλογεί σε αυτό το δυστύχημα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Muhammad Azam Saigol, ο οποίος εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους (ATR-42) «ελέγχεται κάθε 500 ώρες πτήσης. Το συγκεκριμένο, μοιραίο αεροσκάφος είχε ελεγχθεί τελευταία φορά τον περασμένο Οκτώβρη».

Ο πρόεδρος της εταιρίας συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι ο πιλότος είχε μεγάλη εμπειρία με 12.000 ώρες πτήσεων στο ενεργητικό του, ενώ ήταν και εκπαιδευτής για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s